Werkzaamheden

Hooi / Silage en Stro

Ronde balen

Met onze McHale Fusion III persen we ronde silage-, hooi- of strobalen. De balen hebben een diameter van 1.25 meter en een breedte van 1.2 meter. Met de snijinrichting kan tot 4cm kort gesneden worden. De baal wordt op de platte kant op het veld gelegd om beschadiging aan de folie te voorkomen. De pers beschikt over zowel een folie- als netbinder.
Met een tractor met frontlader, uitgerust met een balenklem kunnen we deze balen transporteren. Voor transport over de weg beschikken we over drie plateauwagens.

Opraapwagen

We beschikken over een 3-assige Krone opraapwagen, waarvan we de snij-kwaliteit kunnen vergelijken met de hakselaar. Deze wagen heeft een enorme capaciteit.

Hakselen

Met onze NH FR 9080 hakselen we ook gras. Voor transport hebben we diverse combinaties die tussen de 40 en 50 kuub per vracht vervoeren.

Grote balen

Voor het persen van hooi en stro, beschikken we over 6 persen.
Twee honderd-kilo balen persen, twee driehonderd-kilo balen persen, één vierhonderdtwintig-kilo balen pers en één ronde balen pers. De grotere persen zijn uitgerust met een weegsysteem en snij-inrichting.

Multi-bale

Speciaal aan de 300 kg persen, is dat binnen 1 grote baal meerdere kleine balen gemaakt kunnen worden. Deze kleinere balen worden met twee touwen gebonden, het grote pak wordt met 4 touwen gebonden. Een grote baal stro weegt ongeveer 300 kg. Maken we binnen deze baal 3 tot 5 kleinere balen, waarmee ze met de hand hanteerbaar zijn. Dit systeem combineert het voordeel van een grote baal die snel en makkelijk te transporteren is, en van een kleine baal die makkelijk hanteerbaar is in de stal.

100 kg balen

Baalafmetingen zijn 0,48 x 0,80 meter, maximale lengte van 2 meter. Ideaal voor de maneges. Met een lengte van 2 meter bij stro, en 1,6 meter bij hooi wegen de balen tussen de 90 en 100 kg. De balen worden per twee afgelegd op het veld waardoor het laden snel kan gebeuren.

Wikkelen

Met een McHale wikkelaar kunnen wij diverse afmetingen balen wikkelen.

Heb je nog vragen?

nl_NLNederlands