Werkzaamheden

Bieten

Zaaien

Voor het zaaien van bieten en cichorei staan 3 elektrische machines ter beschikking.
Twee 12-rij-ige machines en een 18-rij-ige machine.
Door de elektrische aandrijving is sectie-afsluiting mogelijk. Bij het cichorei zaaien kan vloeibaar fosfaat toegediend worden.

Bieten rooien 

Bieten rooien gebeurt behalve met een Grimme Rexor, nu ook met een Ropa Tiger 6s.

Een belangrijke functie van de Ropa Tiger 6s, is de automatische afstelling van de schaardiepte voor de afzonderlijke rijen van het rooigedeelte. Ultrasone sensoren naast iedere bietenrij registreren de contouren van het bodemoppervlak. De boordcomputer verwerkt de meetwaarden en zorgt ervoor, dat de rooidiepte overeenkomt met de contouren van de bodem.
De automatische hellingcompensatie werkt uitstekend. Door zes hydraulische cilinders en sensoren wordt het chassis tot een helling van tien procent volledig vlak gehouden.

Met meer bunkerinhoud is de kar steeds minder nodig, daardoor worden geen extra sporen gereden op het perceel

Praktijktesten wijzen uit dat de bodemdruk per vierkante centimeter met deze zes-wielige Ropa Tiger 6s minder is dan een willekeurige andere vierwielige rooier. De rooier heeft achteren 4 banden van 1 meter.

De ROPA Tiger 6s is uitgerust met opbrengstmeting en taakkaarten. Op de elevator wordt het gewicht gemeten, zo wordt de opbrengst berekend en een taakkaart ingekleurd.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

http://ec.europa.eu/agriculture/index_nl.htm

Heb je nog vragen?

nl_NLNederlands